Zwemmen met een warmtepomp

Afgelopen jaar zijn de energieprijzen de pan uitgerezen en het einde lijkt nog niet in zicht. Een perfect moment om over te stappen naar een warmtepomp.

Bovendien hebben we dit jaar een nieuwe lijn warmtepompen geïntroduceerd met een prachtig design, ze zijn stiller en hebben een hoger rendement.

Energiezuinig

Warmtepompen gaan veel efficiënter met de energie om dan gasketels. Ze halen immers het grootste deel van de energie uit de lucht. VBEX zwembadwarmtepompen hebben een COP op een gemiddelde dag in het zwemseizoen van 5,5. Dat betekend dat de warmtepomp 1 kWh energie omzet naar 5,5 kWh warmte. Daardoor zijn de energiekosten voor het opwarmen van het zwembad bij een warmtepomp maar liefst 50% lager dan d.m.v. de CV-ketel.

Daarnaast brengt de hoge gasprijs verduurzaming in stroomversnelling. Een Nederlands huishouden betaald nu gemiddeld 70% meer voor een vast energiecontract van 1 jaar, dan een jaar geleden. Wie een variabel contract heeft, kan in januari een prijsverhoging verwachten.

Uniek design

Door het unieke design wordt de luchtstroom naar de zijkanten afgevoerd en is dit model dus ook geschikt voor de plaatsing op of bij een terras. In de praktijk hoor je deze unit bij dagelijks gebruik nauwelijks nog draaien, wat deze warmtepomp geschikt maakt in elke omgeving.

Stille werking (fluistermodus)

De Full Inverter warmtepomp draait zelden op 100 % van zijn vermogen waardoor het geluidsniveau van deze traploos geregelde warmtepomp zeer laag is.

Warmtepomp-waterwel

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in een warmtepomp en bent u benieuwd wat u kan besparen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.