Vijver opties

Extra vijverplezier; allerlei mogelijkheden

Waterwel biedt allerlei opties om uw vijver nóg persoonlijker te maken en in te richten naar uw wens. Geniet bijvoorbeeld ook ’s avonds van uw vijver door te kiezen voor prachtige verlichting. Verbeter de watercirculatie door middel van een waterval of fontein. Of kies voor een prachtig ornament.

De kalme kracht van stromend water

Waterval

Creëer een prachtige vijver door er een waterval aan toe te voegen. Zo maakt u de vijver niet alleen visueel aantrekkelijk maar voegt u ook een ontspannende sfeer toe. Daarnaast zorgt een waterval ook voor een verbetering van de zuurstofcirculatie. Stilstaand water is gevoeliger voor algen. Door een waterval zorgt u voor beweging van het water, wat helpt om de groei van algen te verminderen.

Ook 's avonds genieten

Verlichting

Door uw vijver te voorzien van verlichting, kunt u ook ’s avonds genieten van uw vijver. Kies voor zachte, warme verlichting als u graag voor een rustige en ontspannen sfeer wilt gaan. Feller licht zorgt daarentegen voor een levendige een feestelijke sfeer. Ook kunt u door middel van vijververlichting specifieke opties zoals fonteinen en watervallen accentueren en hun schoonheid benadrukken.

Een betere waterkwaliteit

Fontein

Net als een waterval zorgt een fontein voor bevordering van de watercirculatie in de vijver. Zo voorkomt u de groei van algen. Daarnaast verhoogt een fontein het zuurstofgehalte in uw vijver, wat gunstig is voor de gezondheid van vissen en andere waterorganismen.

Vijver personaliseren

Ornamenten

Maak uw vijver nog mooier door middel van ornamenten. Denk hierbij aan standbeelden, sculpturen of drijvende decoraties. Er zijn ornamenten die als schuilplaats kunnen dienen als schuil- of rustplaats voor vissen, kikkers en andere waterdieren. Zo kunt u een gevarieerd en levendig ecosysteem bevorderen. Door te kiezen voor ornamenten, kunt u uw vijver helemaal naar uw eigen wens samenstellen. Creëer een vijver die uw persoonlijke smaak en stijl tot uitdrukking brengt in uw tuin.

Finishing touch

Randafwerking

Vindt u een organische vijver mooi? Of gaat u liever voor een strakke bak? Er zijn ontzettend veel verschillende opties. We kunnen bijvoorbeeld ook de tegels van uw terras laten doorlopen in uw zwemvijver voor een prachtig geheel.

Een vleugje groen toevoegen

Beplanting

Wist u dat waterplanten een essentiële rol spelen bij het zuiveren van het water in vijvers? Planten absorberen namelijk voedingsstoffen, die algenbloei zouden kunnen veroorzaken. Daarnaast bieden waterplanten beschutting en voedsel voor bijvoorbeeld vissen en insecten. Zo creëert u een gevarieerd ecosysteem en draagt u bij aan de biodiversiteit in uw vijver.

Functioneel en sfeervol

Staptegels

Creëer een mooi en levendig effect met staptegels in uw vijver. Zo kunt u makkelijk over de vijver heenlopen. Door de staptegels te voorzien van verlichting, zorgt u voor nóg meer sfeer in uw tuin als de avond valt.

Laat je inspireren en adviseren

Doe inspiratie op in onze showroom en ons inspiratieboek en ontdek de talloze mogelijkheden. Maak een afspraak en laat u inspireren, u bent van harte welkom.