Tips voor het aanschaffen van een jacuzzi

Een eigen jacuzzi, dat is genieten voor het hele jaar! Uw eigen spa-ervaring aan huis is een droom die we graag werkelijk maken voor. Het aanschaffen en plaatsen van een jacuzzi kan een intimiderend lijken, maar onze adviseurs ondersteunen u graag van idee tot realisatie. Om u alvast een beeld te geven van de mogelijkheden lichten we er hier een aantal voor u uit.

Waar u op moet letten bij het aanschaffen van een jacuzzi

Jacuzzi’s zijn er in veel verschillende varianten en ook zijn er talloze opties waar u uit kan kiezen. Afhankelijk van uw situatie, de plek waar de jacuzzi komt te staan en uw wensen voor een jacuzzi zijn er dus genoeg beslissingen om te nemen. In een adviesgesprek helpen we u daar natuurlijk graag bij, maar om alvast een beeld te geven van de mogelijkheden hebben al een aantal opties uitgelicht.

Verschillende soorten jacuzzi’s

De keuze voor het type jacuzzi is al bepalend voor het aantal mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Waterwel kan als zwembadspecialist een complete bouwkundige jacuzzi voor u ontwerpen en realiseren, maar we bieden ook diverse bestaande jacuzzi modellen aan. Welke het beste voor u is? Dat hangt af van uw wensen en hoe u de jacuzzi wilt gebruiken.

bouwkundige-jacuzzi-terras-amstelveen-waterwel-008

Bouwkundige jacuzzi’s

Een bouwkundige jacuzzi is een jacuzzi die wij volledig zelf ontwerpen en realiseren op de plek die u wenst. Een bouwkundige jacuzzi is solide, uit te breiden met talloze opties en volledig naar eigen wens vorm te geven en in te delen. Bouwkundige jacuzzi’s kunnen zowel in de grond als op de grond worden geplaatst. De mogelijkheden tot afwerking zijn daardoor ook groot.

Een bouwkundige jacuzzi kan gebouwd worden in de stijl van uw tuin of zwembad en is daardoor een echte toevoeging aan uw design. Bouwkundige jacuzzi’s worden vastgezet in de grond, dus een nadeel is wel dat de jacuzzi niet verplaatst kan worden. Verder is een bouwkundige jacuzzi ook prijziger dan een bestaande jacuzzi.

drop-design-spa-jacuzzi-waterwel-001-1600x975

Bestaande jacuzzi modellen

Bij Waterwel vindt u naast bouwkundige jacuzzi’s ook diverse bestaande jacuzzi modellen. Deze modellen kunt u kant en klaar bestellen bij ons of samenstellen met de gewenste opties. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een hydromassage met zelf in te stellen bubbels, kleurtherapie dankzij instelbare kleurverlichting en kunt u kiezen uit een kuip in diverse vormen en afmetingen. Een aantal Jacuzzi’s zijn ook voorzien van een draaikolk en uiteraard is dit allemaal te bedienen via een gebruiksvriendelijke app én via het ingebouwde besturingssysteem.

Bestaande jacuzzi modellen zijn vaak minder prijzig dan de bouwkundige alternatieven en losstaande modellen kunnen makkelijker verplaatst worden. Een nadeel is wel dat er minder mogelijkheden zijn om de jacuzzi naar eigen wensen samen te stellen. Ook kan de jacuzzi minder goed verwerkt worden in het ontwerp van de tuin of van het zwembad, omdat het een losse constructie is.

Bij Waterwel vindt u jacuzzi modellen van Serena Spa en Drop Spa. Serena Spa modellen kunnen los worden geplaatst, terwijl Drop Spa modellen strak kunnen worden weggewerkt.

Stroomverbruik en stroomvoorziening

Het stroomverbruik van uw jacuzzi is grotendeels voor het verwarmen van uw jacuzzi. Hoeveel energie het verwarmen vereist is afhankelijk van 2 belangrijke elementen:

De isolatie van uw jacuzzi is essentieel voor het bewaren van de warmte. Als uw jacuzzi snel afkoelt kost het ook meer energie om de temperatuur op peil te houden. Tijdens de constructie van een bouwkundige jacuzzi zorgen wij er dus voor dat de isolatie van uw jacuzzi optimaal is. Voor een bestaand jacuzzi model is het afsluiten van de jacuzzi belangrijk voor de isolatie. Dit is vooral belangrijk als de jacuzzi buiten komt te staan. Dit kan gedaan worden met een doek of een cover. Voor bouwkundige jacuzzi’s kunnen wij een overkapping op maat ontwerpen en plaatsen.

De grootte van uw jacuzzi speelt ook een rol in de hoeveelheid elektriciteit die er nodig is om uw jacuzzi te verwarmen. Hoe meer water er verwarmd moet worden, hoe meer stroom er nodig is. Bent u op zoek naar een grote jacuzzi? Dan is het dus handig om rekening te houden met een hoger energieverbruik. Heeft u geen grote jacuzzi nodig? Dan is het dus aan te bevelen om voor het stroomverbruik een kleinere jacuzzi te kiezen.

Kleinere jacuzzi’s kunnen aangesloten op een standaard 1-fase elektriciteitsaansluiting, maar grotere jacuzzi’s hebben vaak een 3-fasen aansluiting nodig om voldoende stroom te krijgen. Het kan zijn dat uw huis al voorzien is van een 3-fasen aansluiting, maar het is ook mogelijk dat deze aansluiting nog aangelegd moet worden. Wij zoeken het graag voor u uit en adviseren wat voor u de beste oplossing is.

Serena-Spa-Jacuzzi-Waterwel-007-1600x1067

Voor hoeveel personen is uw jacuzzi?

Met hoeveel personen wilt u de jacuzzi tegelijkertijd gebruiken? Het is uiteraard vervelend als uw jacuzzi te klein blijkt te zijn nadat u hem een aantal keren heeft gebruikt. Een te grote jacuzzi heeft echter ook nadelen. De aanschafwaarde is uiteraard hoger, maar het energieverbruik ook. Een grote jacuzzi, waarvan de ruimte niet volledig wordt benut, kan voor een hoger energieverbruik zorgen. Dit kan honderden tot wel meer dan €1000,- per jaar extra kosten aan stroomverbruik. Voor een bestaand model jacuzzi kunt u kiezen uit kuipen in verschillende groottes, maar voor een bouwkundige jacuzzi kunnen wij de grootte volledig naar uw wens uitwerken.

bouwkundige-jacuzzi-mozaiek-s-gravenland-waterwel-002

Is uw jacuzzi voor binnen of buiten?

Wilt u de jacuzzi in uw tuin plaatsen of heeft u binnen een plek gereserveerd? Jacuzzi’s worden vaak in de tuin geplaatst, maar als u een binnenzwembad heeft of wilt hebben is het plaatsen van een jacuzzi binnen ook een logische keuze. De locatie van uw jacuzzi bepaalt voor een deel wat er geregeld moet worden voordat uw jacuzzi wordt geplaatst. Een stabiele ondergrond en de toevoer van water en stroom moeten geregeld zijn voordat uw jacuzzi geplaatst en gebruikt kan worden. Een goede afdekking is essentieel voor de warmte en hygiëne van uw jacuzzi, wanneer hij buiten komt te staan. Voor een jacuzzi binnen is een afdekking minder belangrijk, maar kan het ook daar helpen om het water op temperatuur te houden.

Houd rekening met extra apparatuur

Het plaatsen van een jacuzzi is meer dan alleen het plaatsen van de jacuzzi zelf. Bestaande jacuzzi’s kunnen relatief makkelijk geplaatst worden. Dit geldt voornamelijk voor de losstaande modellen. Daar is een stabiele ondergrond, een geschikte elektriciteitsaansluiting en watertoevoer genoeg om de jacuzzi werkend te krijgen. Voor een bestaand jacuzzi model wat geplaatst moet worden is het belangrijk dat er ruimte is voor de bijbehorende apparatuur.

Een bouwkundige jacuzzi heeft een losse filterinstallatie. Deze installatie kan bij de jacuzzi worden geplaatst in een kleine machinekamer, maar kan ook in een bestaande machinekamer worden geplaatst, mocht u al een zwembad hebben.

Serena-Spa-Jacuzzi-Waterwel-003-1600x900

Welke opties komen er op uw nieuwe jacuzzi?

Of u nu de keuze maakt voor een bestaand jacuzzi model of een bouwkundige jacuzzi, er is een scala aan extra opties en mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Zo kan de ombouw, de kleur van de ombouw én van de kuip en de gebruikte materialen afgestemd worden op uw wensen. Wij raden aan om voor een acryl afgewerkte jacuzzi te gaan in plaats van polyester. Een acryl afgewerkte jacuzzi heeft een hogere aanschafprijs, maar is ook een stuk duurzamer. Zo kunt u jarenlang genieten van uw eigen spa-ervaring. Ook voor afdekking, verlichting en jetstreams zijn er diverse opties waar u uit kunt kiezen. Wij adviseren u daar graag over.

Uw jacuzzi van Waterwel

Kan u niet wachten om te genieten van uw eigen spa-ervaring aan huis? Bij Waterwel helpen wij graag om deze droom werkelijkheid te maken. Als gespecialiseerde zwembadbouwer begeleiden wij u tijdens het complete proces en bieden we een uitgebreid optiepakket aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? In onze showroom vertellen we u graag meer. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en laat u inspireren.