Zwembad opties

Extra zwemplezier; allerlei mogelijkheden

Een zwembad staat nooit op zichzelf, Waterwel heeft allerlei opties om uw zwemplezier nog groter te maken. Denk aan een zwembadoverkapping, bodemzuigers of lamellen zwembadafdekking voor een schoon zwembad. Of aan comfortabele zwembadverwarming of levendige jetstreams. Wij adviseren u graag!

Optimale bescherming

Lamellenoverdekking

Zwemmen is heerlijk, maar hoe zorgt u voor een gemakkelijke afdekking? Een lamellenafdekking is niet alleen een prachtige afwerking van uw (bouwkundig) zwembad, met een druk op de knop is uw zwembad open of dicht. De lamellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en daarmee altijd kloppend met uw omgeving. Zo’n lamellen zwembadafdekking is ook duurzaam. Het helpt namelijk warmteverlies tegen te gaan. Op die manier bespaart u tot wel 50% op het energieverbruik. Een absolute aanrader dus!

Veilig en comfortabel

Overkapping

Hebt u zelf jonge kinderen of komen er regelmatig kinderen in uw tuin? Dan is veiligheid en een deugdelijke afdekking van uw (bouwkundig) zwembad van levensbelang. Een zwembadoverkapping is veilig en heel comfortabel: u zwemt overkapt, deels overkapt (heerlijk in het voorjaarszonnetje) of helemaal open. Uitgezwommen? Dankzij de vederlichte en duurzame constructie opent en sluit u de zwembadoverkapping met gemak alleen. Veiligheid en comfort verzekerd!

Eindeloos zwemmen met een Hydrostar

Tegenstroom installatie

Ongeacht de afmetingen van uw zwembad kunt u met een tegenstroominstallatie toch comfortabel zwemmen. Dankzij de tegenstroom zwemt u wel, maar verandert u niet van plaats. Waterwel werkt onder andere samen met Binder Hydrostar machines. Hydrostar genereert een aangename, krachtige stroming die het lichaam gelijkmatig omgeeft. Dit systeem is daarom ideaal voor zowel wellness-doeleinden als voor veeleisende zwemtrainingen gericht op uithoudingsvermogen. Ook voor kinderen kan een tegenstroom installatie een bron van plezier zijn. Kom de Hydrostar testen bij ons in de showroom!

Verhoog uw zwemplezier

Verwarming

365 dagen per jaar genieten van uw (bouwkundig) zwembad? Dat kan natuurlijk altijd, maar uw zwemplezier wordt nog hoger als het water op een comfortabele temperatuur is. Qua zwembadverwarming zijn er diverse mogelijkheden. De goedkoopste (en energievriendelijkste) manier is de zon. Echter, is enkel de zon vaak niet voldoende. Daarom is het mogelijk om bijvoorbeeld een luchtwarmtepomp toe te voegen. Waterwel kan er ook voor zorgen dat de installatie gaat ‘samenwerken’ met aangevoerde warmte uit bijvoorbeeld een grondbron. Deze opties zijn ook nog eens milieuvriendelijk omdat ze geen gebruik maken van fossiele brandstoffen.

Áltijd een schoon zwembad

Zwembad bodemzuigers

Hoe zorgt u nu voor een continu schoon (bouwkundig) zwembad? Uw zwembad schoonhouden is noodzaak, net zoals stofzuigen in huis. Natuurlijk zijn er wel verschillende manieren om dat te doen. Waterwel levert handbediende vacuüm bodemzuigers, die u met een flexibele slang koppelt op een hiervoor bestemde aansluiting in uw zwembad. Kiest u voor nog meer gemak? Neem dan een automatische bodemzuiger die de bodem en de wanden ontdoet van allerlei vuil.

Fris en Helder

Waterbehandeling

Hoe lekker is het om dagelijks zeker te zijn van schoon en helder water? Waterwel maakt zich dankzij grondige filtering dagelijks sterk voor de juiste waterkwaliteit. Dat betekent niet automatisch het gebruik van chloor. Er zijn inmiddels ook allerlei chloorarme oplossingen, zodat u zwemt in kristalhelder en gezond water. Hoe dat gaat? Waterwel werkt onder andere met systemen waar zout of zelfs magnesium toegevoegd wordt. Dit zorgt voor optimaal zacht, bijna natuurlijk zwemwater!

Sfeervol en praktisch

Zwembad verlichting

Zwembadverlichting is niet alleen praktisch, het voegt ook een vleugje magie toe aan je zwembadervaring, vooral na zonsondergang. Met strategisch geplaatste lampen kun je niet alleen de veiligheid rondom het zwembad verbeteren, maar ook de sfeer transformeren.

Jacuzzi-waterwel-villa

Buitenverfrisser

Buitendouche

Stap uit het zwembad en spoel jezelf af onder een prachtige buitendouche. Zo hoeft u niet met natte zwemkleding door het huis. Geniet van de verfrissing en het gemak van een douche in de open lucht, omringd door de rustgevende sfeer van uw buitenomgeving. Daarnaast is het belangrijk om uzelf voor het zwemmen af te spoelen om vervuiling van het zwembadwater tegen te gaan. Als huidschilfers zich ophopen in de filters, loopt u het risico dat de filters dichtslippen.

Laat je inspireren en adviseren

Doe inspiratie op in onze showroom en ons inspiratieboek en ontdek de talloze mogelijkheden. Maak een afspraak en laat u inspireren, u bent van harte welkom.