Een zwembad in de tuin: waar moet u op letten?

Een eigen zwembad in de tuin, dat is een droom die werkelijkheid wordt! Heerlijk wegdromen langs het water en verkoeling zoeken op die warme zomerdagen. Met een zwembad in de tuin staat genieten centraal. Wij helpen u graag met het realiseren van deze droom, zoals we al voor vele anderen hebben kunnen doen. Dit doen we door een zwembad te ontwerpen en te plaatsen die helemaal past bij uw wensen. We vertellen u daar graag meer over!

Welk type zwembad past bij u en uw tuin?

Tegenwoordig zijn er talloze opties als het gaat om het uitzoeken en ontwerpen van een mooi zwembad voor in de tuin. Elk type zwembad heeft weer zijn eigenschappen en voordelen. Welk zwembad het beste past bij uw wensen en situatie kan dus verschillen. We lopen de meest belangrijke varianten en opties even met u langs.

Bouwkundig zwembad

Met een bouwkundig zwembad kunt u alle kanten op. Bouwkundige zwembaden worden namelijk helemaal naar eigen wens ontworpen en gemaakt. In onze constructie maken we gebruik van gewapend beton, zodat we een waterdicht zwembad kunnen realiseren en tegelijkertijd ook veel vrijheid hebben in het ontwerpen van het zwembad. In het ontwerp kunnen verlichting, jetstreams en uiteraard verwarming en reiniging verwerken.

Bouwkundig-zwembad-in-de-tuin
Overloop-zwembad-in-de-tuin

Overloop zwembad

Een variant van het bouwkundig zwembad is het overloopzwembad. Met een overloopzwembad brengt u een stukje allure in uw tuin, want deze zwembaden worden zo ontworpen dat het waterpeil gelijk staat aan het straatwerk! Dit zorgt voor een strakke en spiegelgladde afwerking, wat het zwembad een moderne en luxueuze uitstraling geeft.

Betegeld zwembad

Met een betegeld zwembad kunt u het uiterlijk van zwembad helemaal naar eigen hand zetten. Gaat u voor grote rustieke tegels of voor een vrolijk en subtiel mozaïek? De basis van een betegeld zwembad is hetzelfde als bij een regulier bouwkundig zwembad, waardoor u geen zorgen hoeft te hebben over de waterdichtheid. Daarnaast heeft een betegeld zwembad nog een andere unieke eigenschap. Betegelde zwembaden kunt u verwarmen tot een temperatuur van wel 40°C. Hierdoor zit u er in de koudste dagen nog steeds warmpjes bij!

Betegeld-Zwembad-Waterwel-Zwembad-in-de-tuin
Prefab-zwembad-in-de-tuin

Prefab zwembad

Een prefab zwembad is in veel vlakken vergelijkbaar met een bouwkundig zwembad. Beiden worden van gewapend beton gemaakt en zijn in vrijwel elke maat beschikbaar. Het grote verschil is dat bij een prefab zwembad de wanden van tevoren worden gestort en dus alleen nog maar in uw tuin geplaatst te hoeven worden. Dit zorgt ervoor dat de constructietijd bij u thuis aanzienlijk korter is dan bij een bouwkundig zwembad. Het hele proces kan al in 10 dagen geklaard worden!

Polyester zwembad

Polyester zwembaden worden als complete modellen geleverd. Dit zorgt ervoor dat een polyester zwembad snel geplaatst kan worden. Omdat het zwembad uit één geheel bestaat is alles naadloos op elkaar aangesloten, wat voor een mooie afwerking en comfortabel zwembad zorgt. Dat een polyester zwembad kant en klaar wordt geleverd betekent niet dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit. Er zijn juist talloze modellen waar u uit kunt kiezen, zodat er altijd wel een keuze is die past bij uw wensen. Het grote voordeel is dat u al in 2 weken kan gaan zwemmen!

Polyester-zwembed-in-de-tuin
Overkapping-voor-uw-zwembad-in-de-tuin

Verdere zwembad opties

Voor uw zwembad hebben we diverse verdere opties waar u uit kan kiezen. Een zwembad is natuurlijk niet af zonder een overkapping. Gaat uw voor een complete overkapping of voor strakke lamellen? Wij kunnen het beiden voor u realiseren. Verder kunnen we ook jetstreams, een verwarmingssysteem, zuiveringssystemen en bodemzuigers aan uw zwembad toevoegen.

De locatie van uw zwembad in de tuin bepalen

De locatie van uw nieuwe zwembad in de tuin is natuurlijk van groot belang. Niet alleen is een zwembad een groot onderdeel van uw tuin, de locatie van uw zwembad kan ook directe invloed hebben op uw tuingenot. Het kiezen van de juiste locatie van uw zwembad verhoogt het zwemplezier en kan ook de hoeveelheid onderhoud verminderen. In overleg met u en de hovenier bepalen we daarom wat de meest ideale plek is voor uw zwembad.

Overloop-zwembad-Rockanje-Waterwel

Uw zwembad in de tuin plaatsen

Als we een mooi ontwerp voor uw zwembad hebben en ook de locatie in de tuin is bepaald kan de constructie beginnen. Allereerst wordt de plek waar het zwembad komt uitgegraven. Vervolgens wordt er een betonlaag gestort die dient als fundering van het zwembad. Op die betonlaag kunnen we vervolgens het zwembad gaan plaatsen. Afhankelijk van het type zwembad wat u heeft gekozen kan dat een langere of kortere klus zijn. Als het zwembad af is zijn we echter nog niet klaar. De machinekamer wordt dan geplaatst en aangesloten op het zwembad. Eventuele overkapping en lamellen worden vervolgens ook nog geplaatst. Bij Waterwel kunnen we naast het zwembad ook nog een terras realiseren. Dit geeft het zwembad een hoogwaardig uiterlijk en geeft u de ruimte om comfortabel en gemakkelijk bij het zwembad te zitten of liggen.

Het onderhoud van uw zwembad

Nu u zo’n mooi zwembad in de tuin heeft wilt u er natuurlijk zo lang en optimaal mogelijk van kunnen genieten. Om u zorgeloos van uw zwembad te kunnen laten genieten bieden wij zowel een onderhoudsservice als een storingsservice aan. Hiermee nemen wij het onderhoud voor onze rekening en kunt u optimaal genieten van uw nieuwe zwembad in uw tuin. Heeft u een zwembad en is deze aan onderhoud, reparatie of renovatie toe? Onze renovatieservice maakt uw zwembad weer als nieuw.