Een landelijk zwembad in uw tuin; genieten in stijl

Het is heerlijk om de hele dag buiten te zijn in uw landelijke tuin, toch? En wat is er heerlijker dan lekker af te koelen in uw eigen zwembad? Bij Waterwel begrijpen we dat helemaal en maken we dan ook graag zwembaden die perfect passen in een landelijke stijl. Daar vertellen we graag meer over.

Wat is een landelijke tuin?

In een landelijke tuin staat het buitenleven centraal. Dit betekent ruimte om lekker buiten te zijn, veel groen en rustieke en natuurlijke accenten. De natuur speelt een belangrijke rol in een landelijke tuin en voorziet de tuin van beschutting, schaduw en zijn karakteristieke uitstraling. Door gebruik te maken van sierlijke lijnen tijdens de vormgeving heeft een landelijke tuin een rustige, maar toch speelse uitstraling. Rustieke betegeling en overkappingen van hout met knoesten geven de landelijke tuin zijn unieke, plattelandse uitstraling. Tegelijkertijd is een landelijke tuin vaak van alle gemakken voorzien.

Landelijk zwembad in een landelijke tuin

Heerlijk genieten in uw eigen zwembad, is dat niet een droom van iedereen? Met een zwembad van Waterwel wordt die droom werkelijkheid. U wilt natuurlijk wel dat uw zwembad perfect past in uw landelijke tuin. In een landelijke tuin is water een mooie toevoeging, dus een zwembad is een perfecte toevoeging. Wat rest is het ontwerp van uw landelijk zwembad.

De vormgeving van een landelijk zwembad

De ideale vormgeving van uw landelijke zwembad is afhankelijk van het ontwerp van uw tuin. Heeft u een strakke tuin of wilt u het zwembad laten grenzen aan uw terras? Dan is een rechthoekig zwembad een passende oplossing. Onze bouwkundige zwembaden kunnen echter in elke vorm en maat gemaakt worden die u maar wenst. Heeft u bijvoorbeeld een sierlijk vormgegeven landelijke tuin, dan kan uw zwembad op maat gemaakt worden om bij die vormen te passen. Onze adviseurs zullen in overleg met u een passend ontwerp uitwerken.

Betegeling van een landelijk zwembad

De betegeling van uw landelijk zwembad is wat uw zwembad betrekt bij de rest van de tuin. Het is dan ook belangrijk dat er een goede match is tussen de tegels van uw zwembad en de tegels van de rest van de tuin. Deze match betekent niet direct dat de tegels er hetzelfde uit moeten zien, een mooi contrast tussen de twee soorten tegels geeft een speels effect. Mocht u geen tegels in uw tuin hebben, passen tegels met een rustieke look goed bij een landelijk zwembad.

Landelijke zwemvijver of biopool

Een landelijk zwembad is niet de enige mogelijkheid tot zwemplezier in een landelijke tuin. Voor een groenere toevoeging aan uw tuin kunt u ook kiezen voor een zwemvijver of een biopool.

Een zwemvijver past perfect bij een landelijke tuin. De natuurlijke uitstraling en subtiele overgang van water naar oever zorgt ervoor dat uw zwemvijver echt onderdeel wordt van uw landelijke tuin. De oever staat vol met waterzuiverende planten, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van zwemmen middenin de natuur.

Een biopool is de samensmelting van een zwemvijver en een bouwkundig zwembad. Het biedt het gemak en comfort van een bouwkundig zwembad en de natuurlijke ervaring van een zwemvijver. U kunt zelf kiezen of u de rand wilt voorzien met beplanting, want bij een biopool is het niet nodig. Het waterzuiveringssysteem werkt zonder chemicaliën, waardoor een biopool een natuurlijke zwemervaring geeft.

Uw landelijke zwembad van Waterwel

Waterwel is dé specialist in hoogwaardige maatwerk zwembaden. In het hele land genieten mensen van ultiem waterplezier dankzij ons werk. Wij realiseren luxueuze zwembaden van ontwerp tot en met constructie en voor uw landelijke zwembad doen we graag hetzelfde.

Bouwkundig zwembad in landelijke stijl

Onze bouwkundige zwembaden kunnen compleet naar uw wens worden gerealiseerd. Het formaat, de vormgeving en de opties zijn volledig door uzelf vast te stellen. Uiteraard zullen onze adviseurs u daarbij helpen.
Landelijk-zwembad-Waterwel-1
Landelijk-zwembad-Waterwel-2

Volledig afgestemd op uw tuin

Het ontwerp van uw landelijk zwembad maken wij passend voor uw tuin. Dit kunnen wij doen in samenwerking met uw tuinarchitect of hovenier. Moet uw tuin nog aangelegd worden? Dan kunnen we uw landelijk zwembad perfect in uw tuinontwerp passen.

Laat u inspireren

Op zoek naar inspiratie of benieuwd hoe onze zwembaden er in het echt uitzien? U bent welkom in onze showroom. Daar vindt u diverse zwembaden met verschillende opties. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en we vertellen u graag meer over onze zwembanden.