PPC-zwembad in Eemnes

Dit bouwkundige zwembad is door Waterwel aangelegd in Eemnes. Het bad is bekleed met een antraciet folie, wat momenteel een populaire kleurkeuze omdat het een modern en luxueus uiterlijk aan het zwembad geeft. Bovendien helpt de donkere kleur van de folie om zonnewarmte te absorberen, waardoor het water sneller opwarmt. Dit bad heeft een afmeting van 7 x 3,5 meter.

Trap in de breedte

Het zwembad heeft een ingebouwde trap over de hele breedte. Het hebben van een trap in de breedte  heeft verschillende voordelen. Het biedt bijvoorbeeld meerdere toegangspunten tot het zwembad, waardoor het gemakkelijker wordt om het water in en uit te gaan, vooral als er meerdere mensen tegelijkertijd zwemmen. Daarnaast kan een brede trap dienen als een ondiep platform waar je op kunt zitten of staan, waardoor het gemakkelijker is om te ontspannen in ondiep water.

Volledig geautomatiseerd

Een leuk feitje over dit zwembad is dat het volledig geautomatiseerd is. Dat houdt in dat de filterinstallatie automatisch werkt. Het zwembad desinfecteert ook wanneer dit nodig is. Daarnaast wordt het waterniveau automatisch op peil gehouden en wordt de temperatuur automatisch gereguleerd met behulp van de warmtepomp.