Tuinberegening: automatisch een groene tuin

Waterwel realiseert al jarenlang beregeningssystemen voor gazons, borders en hagen in tuinen en parken van uiteenlopende omvang. Onze tuinberegeningssystemen zijn er voor particulieren en hoveniers die op zoek zijn naar een innovatief en professioneel systeem. Naast complete ontzorging kunt u ook bij ons terecht voor de puntjes op 'i' of voor de aanlevering van de juiste materialen.   

Onze beregeningssystemen zorgen ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een goede vochtbalans in tuin of park. Het zorgt dat u ook in droge periodes kunt genieten van een groene en springlevende tuin. Laat u adviseren voor een op uw locatie passend (maatwerk)-beregeningssysteem!

Onzichtbaar systeem
Perfect afgestemd
Beregeningsplan op maat

De optimale tuinberegening

Op basis van uw tuin en uw wensen realiseren we uw optimale tuinberegening. Bij de realisatie van uw beregeningssystemen ontzorgen we op alle fronten: we verzorgen de tekeningen, de berekeningen, het grondwerk, de watervoorziening en het onderhoud. We installeren een slimme beregeningscomputer, die de beregening automatisch aan- en uitzet en zorgt voor gelijkblijvende hoeveelheid vocht. 

Als specialist weten we precies hoe we een gelijkmatige tuinberegening kunnen realiseren.

Twee soorten systemen

Een beregeningspomp haalt water uit leidingen, uit de grond, uit sloten of uit vijvers.
Er zijn twee verschillende beregeningspompen die we kunnen inzetten.

Onderwaterpomp

Een onderwaterpomp wordt, zoals de naam al aangeeft, in een waterbron geplaatst. Deze waterbron kan bijvoorbeeld een grondwaterput zijn. Vanuit de bron perst de onderwaterpomp het water naar boven toe, waarvandaan het verder verspreid kan worden door de tuin heen.

Bovengrondsepomp

Waar een onderwaterpomp het water omhoog perst, heeft een bovengrondse pomp juist een zuigende werking. De pomp zuigt water via een leiding vanaf de bron naar boven. Deze pomp kan worden gebruikt wanneer het waterniveau zich niet dieper dan 8 meter bevindt. Bij een diepere bron is een onderwaterpomp nodig.

Tuinsproeiers

De tuinsproeier sproeit water rond binnen een instelbare hoek of 360 graden. De tuinsproeier beregend met een redelijk harde straal waardoor dit type sproeier met name geschikt is voor het besproeien van gazons en voor het besproeien van beplanting. Afhankelijk van de grootte van uw tuin of gazon zijn er sproeiers verkrijgbaar met een verschillend bereik

Nevelsproeiers

Een nevelsproeier voorziet de tuin gelijkmatig van water. Omdat een nevelsproeier op een lichte manier beregend, is dit type sproeier geschikt om te gebruiken bij het beregenen van planten, bloemen en kassen.

Pop-up sproeiers

De pop-up sproeier wordt verzonken in de grond en komt automatisch tevoorschijn wanneer er water doorheen geperst wordt. De sproeiers zijn dus alleen zichtbaar wanneer deze worden ingeschakeld. Voor de verschillende tuinen en doeleinden zijn er verschillende pop-up sproeiers beschikbaar.

Druppelslangen

Een druppelslang is een flexibele waterslang met meerdere gaatjes. Door deze gaatjes heen druppelt het water de tuin in. Het voordeel is dat de slang het water langzaam en dichtbij de plantenwortels afgeeft, waardoor de planten het water rustig kunnen opnemen. De druppelslang komt in ondergrondse en bovengrondse varianten.

 

Bedieningsmogelijkheden

De bediening van  tuinberegeningssysteem kan op twee verschillende manieren: met een beregeningscomputer of met de app. Met beide manieren is de beregening van de tuin gemakkelijk en compleet te beheren. 

Voor zowel de beregeningscomputer als de app geldt dat u zelf het sproeiplan kunt maken en instellen.

Drie soorten installaties

Voor de automatische tuinberegening kan gebruik worden gemaakt van drie soorten installaties.
In het beregeningsplan verwerken we de installatie die het beste bij uw situatie past.

Drukschakelaar

Een waterpomp met een drukschakelaar werkt op basis van de hoeveelheid druk. Een open ‘tappunt’ vraagt om druk, dit wordt gesignaleerd door de schakelaar. De schakelaar zorgt vervolgens voor de inschakeling van het systeem.

Frequentiebesturing

Een pompinstallatie met frequentiebesturing houdt in dat de toeren van de pomp worden aangestuurd op basis van de gevraagde capaciteit. Dit zorgt voor een efficiënte en zuinige werking van de pomp.

Pompstart

Een pompstart is als het ware een schakelaar tussen de waterpomp en de steker. Deze schakelaar activeert de waterpomp automatisch bij een bepaald signaal.

Zij gingen u voor

Waterwel heeft al voor veel hoveniers en particulieren het beregeningssysteem verzorgd. Bekijk een van onze prachtige projecten en laat u inspireren.

Voor hoveniers, landgoederen en particulieren

Hoveniers

De Waterwel tuinberegeningssystemen zijn bij uitstek geschikt voor hoveniers. De vele innovatieve en professionele opties maken dat er voor iedere locatie een passende oplossing beschikbaar is. Altijd een goede vochtbalans!

Landgoederen

Voor landgoederen is geautomatiseerde tuinberegening een uitkomst. Het is efficiënt, het is gemakkelijk en het zorgt dat het landgoed er altijd groen en springlevend bijstaat. Laat u adviseren voor een op uw locatie passend (maatwerk) beregeningssysteem.

Particulieren

Het uitgebreide aanbod van Waterwel beregeningssystemen maakt dat er voor iedere tuin een passende, efficiënte oplossing is. Zo krijgt uw tuin altijd de ideale hoeveelheid water op het juiste moment.

Advies op maat

Op basis van uw tuin en uw wensen realiseren we uw optimale tuinberegening. Bij de realisatie van uw beregeningssystemen ontzorgen we op alle fronten: we verzorgen de tekeningen, de berekeningen, het grondwerk, de watervoorziening en het onderhoud. We installeren een slimme beregeningscomputer, die de beregening automatisch aan- en uitzet en zorgt voor gelijkblijvende hoeveelheid vocht. 

Als specialist weten we precies hoe we een gelijkmatige tuinberegening kunnen realiseren.