Mozaïekbetegelde doopvont in Amersfoort

We hebben het genoegen gehad om een prachtige doopvont te realiseren voor de Orthodoxe Parochie in Amersfoort. Dit was een primeur voor ons. We zijn dan ook vereerd dat we dit stuk vakmanschap mochten creëren.

Er moest met verschillende dingen rekening gehouden worden. Zo moest het project compact blijven omdat er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt kon worden van grote kranen. Er was sprake van wegzakkend zand en alles moest elektrisch gebeuren in verband met damp die dan in de kerk zou ontstaan.

Het doopvont is met precisie betegeld met prachtige mozaïek tegels. De binnenkant is afgewerkt met speciaal pleisterwerk, dat ook voor zwembaden gebruikt wordt. Vandaag hebben we de puntjes op de i gezet. Gaaf om te zien hoe deze materialen zo mooi tot hun recht komen in de kerk.

Klanten aan het woord

Prachtige doopvont en betrouwbaar team

Het doopvont is prachtig geworden. Mozaïek en binnenzijde geven gezamenlijk een wonderschoon geheel. De opdracht was voor hen en voor ons een eerste keer. Heel spannend. De heren van Waterwel denken opbouwend mee, zijn rustig & vriendelijk, flexibel, betrouwbaar en gaan tot het uiterste om op tijd en volgens afspraak op te leveren. Wij hebben vol vertrouwen de sleutels van het gebouw bij hen ingeleverd. Ook de partijen waarmee zij samenwerken hebben goed en prettig gewerkt. Het eerste gebruik was voor ons en de dopelingen een groot feest! Dat er vele mogen volgen! Het doopvont zal ongetwijfeld 100+ jaar dienst doen. Zo degelijke en zo mooi. Glory to God for all things!

– Mirjam, Amersfoort