Renovatie van 2 zwembaden in Epe

Omvang: 2 zwembaden van 15 x 2.5 m

Voor een klant in Epe heeft Waterwel Zwembaden BV 2 bestaande zwembaden gerenoveerd. Nadat er samen met de klant een mooi plan is bedacht is dit het resultaat geworden. De zwembaden zijn voorzien van Blowers in de bodem, Jetstream, luxe verlichting, Polycarbonaat Solar lamellenafdekking, enz. Dit mooie zwarte zwembad is voorzien van alle gemakken voor een prive zwembad.

Sloopwerk zwembaden
Allereerst hebben we de randtegels van de zwembaden verwijderd. Daarna is de bestaande zwembad folie in het zwembad verwijderd. Vervolgens hebben we de verrotte bovenste kalkzandsteen muren van het zwembad verwijderd. Daarna hebben we de bestrating rondom het zwembad ook geheel verwijderd. Vervolgens hebben wij het ondiepe zwembad de achterwand en de bodem van er uit gesloopt. De vloer hebben verdiept voor het plaatsen van een lamellenafdekking.

Bouwwerkzaamheden zwembaden
Met het opbouwen van het zwembad zijn begonnen met het opmetselen van de muren met betonblokken. Daarna hebben we vloer van het diepe zwembad verhoogt van 1.90 diep naar 1.50m diepte. Ook hebben de inloop trappen mooier en groter gemaakt. Tevens is het gehele zwembad voorzien van een stuclaag.

Alkorplan zwembad folie
Deze klant heeft gekozen voor een chique en strakke uitstraling. De zwembad folie die in deze zwembaden is geplaatst is zwart. Deze Alkorplan zwarte zwembad folie zorgt voor een hele mooie en zachte uitstraling voor een zwembad. Door het zwembad met een zwarte folie te bekleden creeer je een natuurlijke uitstraling.

Randafwerking zwembaden
Beide zwembaden steken ongeveer 15cm boven de grond uit. De zijkanten van de zwembaden zijn afgewerkt met gepolijste natuursteen stroken van 100cm lengte. Daar bovenop zijn er speciaal op maat gemaakte randstenen van 100cm lengte met strakke overhange neus geplaatst. Deze perfecte afwerking van deze natuurstenen bovenrand van het zwembad zorgen ervoor dat het zwembad een pareltje in de tuin is.

EVA verlichting zwembaden
Voor de verlichting van de zwembaden is gekozen voor EVA power Led verlchting. Deze speciale verlichting is er in verschillende modellen en kleuren te krijgen. Om zwarte zwembaden goed te kunnen verlichten is er gekozen voor de lichtere kleuren. Deze lichtere kleuren zorgen voor hoge licht opbrengst in de zwarte zwembaden. Met deze EVA optic A3 onderwaterverlichting kunnen de zwembaden met een druk op de knop in een andere kleur veranderd worden.

Lamellen afdekkingen zwembaden
Het bestaande zwembad op dit moment helemaal niet afgedekt. Doordat het zwembad in de zomer verwamd wordt waren de energiekosten hoog. Doormiddel van deze Polycarbonaat Solar afdekkingen gaan we temperatuur van het water vast houden. In de bestaande situatie koelde het snel af omdat het niet afdekt was. De Solar lamellen zijn voorzien van luchtkamers welke als perfecte isolatie functioneren. Doordat deze lamellen Solar zijn (transparant van boven en zwart aan de onderkant) wordt het zwembadwater opgewarmd doormiddel van zonnestralen die op deze afdekking schijnen. Met deze lamellenafdekking kan de klant het zwembad automatisch afdekken.